مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

نامزدی (وعده ازدواج) چیست؟

نامزدی یا وعده ازدواج قراردادی است که بین دختر و پسر به منظور ازدواج در آینده بسته می شود. در واقع نامزدی یا وعده ازدواج مانند ازدواج علقه ی زوجیت بین دختر و پسر ایجاد نمی کند و تنها با عقد نکاح است که بین زن و مرد رابطه زوجیت ایجاد می شود؛ از این رو در ماده ۱۰۳۵ قانون مدنی آمده است: وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند اگر چه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج تعیین شده پرداخته شده باشد، بنابراین هر یک از زن و مرد تا زمانی که عقد نکاح جاری نشده است، می تواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمی تواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید.

اگر نیاز به راهنمایی و مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

پس دادن هدایای نامزدی

طبق ماده ۱۰۳۷ قانون مدنی، هر یک از نامزدها می تواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین (والدین) او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند، اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایای خواهد بودکه عادتا نگاه داشته می شود، مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

همچنین طبق ماده ۱۰۳۸ قانون مدنی، در صورتی که نامزدی، به دلیل فوت یکی از نامزدها به پایان برسد نیازی به پرداخت قیمت هدایای نامزدی که در ماده ۱۰۳۷ به آن اشاره شده نخواهد بود، در واقع در صورت فوت یکی از نامزدها هدایای نامزدی قابل مطالبه نخواهد بود.

برای اینکه از حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

آیا استرداد هدایای نامزدی امکانپذیر است؟

در دوران نامزدی ممکن است نامزدها به یکدیگر هدایایی را بدهند. اگر هدایای نامزدی از نوع مصرف کردنی باشند مانند گل، عطر و غیره که این اموال عادتا نگه داشته نمی شوند و مورد استفاده قرار می گیرند، طبیعتا عین اموال و یا قیمت آنها در صورت بهم خوردن نامزدی قابل استرداد نخواهد بود.

اما اگر هدایای نامزدی از نوع غیرمصرفی باشند، مانند حلقه ازدواج که استفاده از آنها موجب از بین رفتن آنها نمی شود، طرفین می توانند در صورت بهم خوردن نامزدی هدایایی را که به یکدیگر داده اند، پس بگیرند و اگر این اموال نزد هر یک از آنها تلف شود و عین آن موجود نباشد، در هنگام استرداد هدایای نامزدی باید قیمت آن را پرداخت نماید.

همچنین عکس های دوران نامزدی نیز مانند سایر هدایای نامزدی پس از بهم خوردن نامزدی از سوی طرفین قابل استرداد خواهد بود.

وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در خصوص طلاق و دعاوی مربوط به آن است، از این رو می تونی با شماره ی بهترین وکیل طلاق در تهران تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.

استرداد هدایای نامزدی از طریق دادگاه

در صورتی که به هر دلیلی نامزدی بین دو نفر بهم بخورد هر یک از طرفین می تواند برای پس گرفتن و استرداد هدایای دوران نامزدی که به طرف مقابل داده است به دادگاه خانواده مراجعه و دادخواست استرداد هدایای نامزدی را تقدیم نماید.

همچنین سابقا طبق ماده ۱۰۳۹ قانون مدنی مدت مرور زمان دعوای استرداد هدایای دوران نامزدی دو سال از تاریخ بهم خوردن نامزدی بود، که این ماده به موجب قانون اصلاح موادی از قانون مدنی مصوب ۱۴/۷/۱۳۷۰ نسخ شده است.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در زمینه طلاق، با بهترین وکیل طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

مطالبه خسارات برهم زدن نامزدی

در صورتی که یکی از طرفین، نامزدی را بهم بزند به طوری که طرف مقابل دچار ضرر و زیان شود، آیا خسارات ناشی از برهم زدن نامزدی قابل مطالبه است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت اگر یکی از طرفین در بر هم زدن نامزدی مقصر باشد نامزد دیگر می تواند مخارج متعارف را مطالبه نماید مانند هزینه اجاره منزل، هزینه جشن نامزدی، دوختن لباس عروسی و غیره.

اما مخارج غیرمتعارف در دوران نامزدی مانند هزینه مهمانی ها و مسافرت های گران و غیرمعمول در صورت بهم خوردن نامزدی قابل مطالبه نخواهد بود.

برای اینکه از نحوه مطالبه حقوق مالی خود در طلاق مطلع بشی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در غرب تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

نظریه مشورتی شماره ۷/۵۱۲ مورخ ۳۰/۱/۱۳۹۰

چنانچه نامزدی پیش از وقوع عقد بهم بخورد هر یک از نامزدها می تواند هدایایی را که به طرف مقابل داده است مطالبه نمایند، لکن در خصوص هدایایی که در دوران نامزدی یا بعد از آن به یکدیگر داده اند چنانچه نامزدی به هم نخورده و ازدواج صورت گرفته باشد، هدایایی که توسط زوج شخصا یا به وسیله بستگان نزدیک مانند پدر، مادر، خواهر و برادر به زوجه داده شده متعلق به زوجه بوده و قابل استرداد نمی باشد، همچنین هدایایی که عرفا یا برحسب قرائن تعلق آنها به احد از زوجین محرز است نیز قابل استرداد نمی باشد نتیجتا مورد استعلام از مشمول بندهای ۲ و ۴ ماده ۸۰۳ قانون مدنی موضوعی دارد.

کلام آخر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین طلاق موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید. 

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان  

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان

·        وکیل آنلاین 

·        مشاوره حقوقی حضوری 

·        وکیل طلاق 

·        وکیل مهریه 

·        وکیل طلاق توافقی 

·        وکیل ارث 

·        وکیل ملکی 

·        وکیل ملکی آنلاین 

·        بهترین وکیل ملکی تهران 

·        امور مهاجرت 

·        انواع جرائم کیفری 

·        عناوین جرائم کیفری  

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی 

02122904873    -      02122904874 

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 – 

  دعاوی خانواده