مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

وکیل ارث کیست؟

وکیل ارث و میراث در تهران یک وکیل پایه یک دادگستری است که از قوانین ارث (قانون امور حسبی) و رویه دادگاه ها در خصوص حل و فصل اختلافات ناشی از تقسیم ترکه متوفی آگاهی دارد. افراد می توانند از یک وکیل ارث و میراث در تهران در خصوص اموال خود بعد از فوت در زمان حیات تعیین تکلیف نماید.

در واقع وکیل ارث با آگاهی از امور حسبی و همچنین اطلاع از طبقات ارث می تواند موکلین را در مورد شرایط محرومیت از ارث، ارث فرزند خوانده، ارث زن از شوهر و ارث شوهر از زن، ارث بردن زوجین در طلاق رجعی، تقسیم ترکه، محاسبه سهم الارث هر یک از ورثه، مهر و موم ترکه و رفع آن و کلیه دعاوی مربوط به ارث و میراث راهنمایی کرده و یا وکالت آنها را برای تشکیل پرونده قضایی و پیگیری در دادگاه قبول کند.

وصیت نامه چیست و چگونه تنظیم می شود؟

وصیت نامه سندی است، حاوی وصیت شخص پس از مرگ، تنظیم وصیت نامه این امکان را برای افراد فراهم می کند تا بتوانند برای اموال خود پس از مرک تصمیم گیری نمایند.

برای اینکه شخص وصیت کننده مطمئن باشد که پس از مرگ وی، ورثه به وصیت نامه ی او عمل خواهند کرد باید وصیت نامه به صورت صحیح و قانونی تنظیم گردد. برای تنظیم یک وصیت نامه ی قانونی و معتبر شخص باید از یک وکیل ارث که در این زمینه تخصص و تجربه کافی دارد، کمک بگیرد تا در زمان اجرای وصیت نامه توسط وراث، اختلافی بین افراد خانواده به وجود نیاید و آنها بتوانند بر طبق وصیت و خواسته ی متوفی عمل نمایند.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

یکی از مواردی که وکیل ارث در تنظیم وصیت نامه گوشزد می کند، این است که طبق قانون، وصیت باید کتبی باشد و وصیت شفاهی از نظر قانونی اعتباری ندارد و وصیت شفاهی در مراجع قضایی قابلیت استناد نخواهد داشت.

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد دعاوی ارث و سایر امور حسبی با وکیل ارث موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل ارث در شرق تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

نکات تنظیم وصیت نامه توسط وکیل ارث

وکیل ارث در تنظیم وصیت نامه باید به نکاتی توجه نماید و وصیت نامه را براساس آنها تنظیم کند تا وصیت نامه معتبر و قانونی باشد و از بروز اختلافات خانوادگی در زمان اجرای آن جلوگیری شود.

* شخص وصیت‌ کننده باید عاقل و بالغ باشد و از روی اختیار وصیت نماید؛ چنانچه وصیت شخص مُکره یعنی شخصی که به اکراه و اجبار وصیت کرده است، صحیح نمی باشد.

* در ابتدا باید آنچه وصیت کننده در مورد آن وصیت می ‌کند جزء اموال او باشد؛ به این ترتیب شخص برای اموال وقف شده یا اموال عمومی نمی تواند وصیت نماید.

* مال یا اموالی که در مورد آن وصیت می شود، باید قابلیت نقل و انتقال یعنی قابلیت معامله داشته باشد، همچنین شخص وصیت کننده می تواند در خصوص مال یا اموالی که در آینده به وجود خواهد آمد نیز وصیت نماید؛ مانند میوه ی درختان

مشاوره حقوقی رایگان

* از نکات دیگری که وکیل ارث در تهران باید در تنظیم وصیت نامه به آن توجه نماید، این است که شخص باید بداند، بعضی از واجبات مانند حج واجب و بدهکاری حقوقی مانند خمس، زکات و مظالم، باید از اصل مال پرداخت شود.

* در تنظیم وصیت نامه شخص باید بداند که نمی‌تواند وراث را از همه‌ی ارث محروم نماید یا همه ی اموال خود را به یک نفر ببخشد. وصیت کننده تنها می تواند وراث را از ثلث اموال خود محروم نماید نه از همه ی اموال یا فقط می تواند ثلث اموال را به یک نفر ببخشد. وکیل ارث در تنظیم وصیت نامه، این نکته را مد نظر قرار می دهد که وصیت کننده در مورد ثلث اموال خود هر طور که بخواهد می تواند وصیت نماید؛ اما در خصوص دو سوم دیگر باید طبق قوانین ارث وصیت نماید.

وکیل ارث

انواع وصیت

قبل از تنظیم وصیت نامه، وکیل ارث باید وصیت کننده را در خصوص انواع وصیت راهنمایی نماید. وصیت دارای دو نوع وصیت تملیکی و وصیت عهدی است.

وصیت تملیکی

هرگاه وصیت کننده، مال یا منفعتی از مال خود را در وصیت نامه‌ برای دیگری وصیت ‌کند، به آن وصیت تملیکی گفته می شود. براساس وصیت تملیکی، اموال وصیت کننده پس از فوتش، به تملک دیگری در می ‌آید. 

وصیت عهدی

هرگاه وصیت‌کننده از شخصی بخواهد تا عملی را برایش انجام دهد به آن وصیت عهدی گفته می شود؛ مثلاً اینکه شخص وصیت می کند پس از مرگش بدهی های وی پرداخت شود.

کسی که در وصیت نامه از طرف وصیت کننده به عنوان مجری وصیت انتخاب شده است، می تواند در زمان حیات وصیت کننده با وصیت وی مخالفت نماید و مسئولیت اجرای وصیت را نپذیرد؛ اما پس از فوت وصیت کننده نمی تواند از اجرای وصیت خودداری نماید و باید حتما به وصیت متوفی عمل کند.

وکیل ارث در تهران می تواند با رعایت نکاتی که گفته شد برای وصیت کننده، یک وصیت نامه قانونی، صحیح و قابل استناد در مراجع قضایی تنظیم نماید.

انواع وصیت نامه

وکیل ارث در خصوص انواع وصیت نامه به این صورت اشخاص را راهنمایی می کند:

۱- وصيت‌ نامه ‌ی خودنوشت

در این نوع وصیت نامه، برای اینکه وصیت در دادگاه اعتبار قانونی داشته باشد، وصیت‌کننده تمام متن وصیت را همچنین تاریخ وصیت نامه را باید به خط خودش بنویسد تا آخرین وصیت نامه ای که توسط وی تنظیم شده است، مشخص گردد. نکته ای که وکیل ارث به آن توجه می کند این است که چنانچه وصیت کننده بی سواد باشد یا به هر دلیلی قادر به نوشتن نباشد، نمی تواند وصیت نامه خودنوشت تنظیم نماید.

۲- وصيت‌ نامه ‌ی سری

در این نوع وصیت نامه، وصیت کننده می تواند وصیت نامه را به خط هر کسی تنظیم نماید؛ اما باید فقط خودش آن را امضا نماید و سپس به اداره‌ ی ثبت محل اقامت خود به امانت بسپارد. همچنین براساس قوانین امور حسبی، شخص بی‌سواد نمی‌ تواند وصیت نامه ‌ی سری تنظیم نماید.

۳- وصيت‌ نامه‌ ی رسمی

وصیت کننده می تواند وصیت نامه ی خود را در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم نماید. وکیل ارث در تهران می تواند این نوع وصیت نامه را برای همه ی افراد حتی افراد بی سواد تنظیم نماید و این نوع وصیت نامه از اعتبار قانونی برخوردار است و در مراجع قضایی قابلیت استناد دارد.

وکیل ارث

شرایط تحقق ارث چیست؟

شرایط تحقق ارث از نظر قانون عبارتند از:

۱- وفات مورث

ارث نتیجه ی موت و مرگ افراد و انتقال دارایی های متوفی به بستگان وی است. موت نیز به دو نوع موت حقیقی و موت فرضی، تقسیم می شود. موت حقیقی خارج شدن روح از بدن و مرگ کامل متوفی است؛ اما در موت فرضی، شخص مدت زیادی غایب مفقودالاثر است و مدت غیبت او برای اینکه متوفی محسوب شود، توسط قانون تعیین می شود، در این صورت فوت او فرضی است و سپس برای اموال و دارایی های وی تعیین تکلیف می گردد.

۲- وجود وارث

پس از مرگ متوفی، اموال وی به وارث انتقال می یابد و در صورتی که متوفی وارث نداشته باشد، این انتقال قابل تصور نمی باشد.

۳- وجود ترکه

ترکه به اموال و دارایی های متوفی گفته می شود که پس از مرگ وی به ورثه منتقل می شود. اگر متوفی اموالی برای انتقال به ورثه نداشته باشد، موضوع ارث منتفی خواهد شد.

با وجود همه ی شرایط فوق، ورثه می توانند در خصوص ارثیه ی خود یا وصیت نامه متوفی از یک وکیل ارث با تجربه راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.

چه کسانی از متوفی ارث می برند؟

وکیل ارث در خصوص طبقات ارث و اینکه چه کسانی از متوفی ارث می برند، توضیحات زیر را به متقاضیان ارائه می دهد:

طبق ماده ۸۶۱ قانون مدنی، سبب و نسب از موجبات ارث هستند. ارث به موجب سبب یعنی شخص به واسطه ی عقد دائم از متوفی ارث می برد؛ اما در عقد موقت زن و مرد از یکدیگر ارث نمی برند.

ارث به موجب نسب یعنی کسانی از متوفی ارث می برند که با وی رابطه ی خونی داشته باشند؛ مانند پدر، مادر، فرزند و نوه و….

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

کسانی که به موجب نسب و قرابت نسبی از متوفی ارث می برند، با توجه به درجه نزدیکیشان به متوفی در سه طبقه قرار می گیرند:

طبقه اول: پدر، مادر، فرزندان و نوه ها

طبقه دوم: اجداد (پدربزرگ و مادربزرگ)، برادر، خواهر و فرزندان آنها

طبقه سوم: عمو، عمه، دایی، خاله و فرزندان آنها

سهم الارث پدر و مادر از ترکه ی فرزند چقدر است؟

سهم الارث پدر و مادر از ترکه فرزند متوفی طبق راهنمایی وکیل ارث به صورت زیر می باشد:

* اگر متوفی فرزند و نوه نداشته باشد، هر یک از پدر و مادر در صورت انفراد تمام دارایی متوفی را به ارث می برد و اگر پدر و مادر متوفی هر دو در قید حیات باشند، مادر یک سوم و پدر دو سوم ارث می برد. اگر مادر حاجبانی (کسی که با وجود او در یک طبقه، طبقه بعد، ارث نمی برد) با شرایط زیر داشته باشد، از تمام ترکه و دارایی متوفی یک ششم را ارث می برد و بقیه ترکه به پدر می رسد.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

* اگر متوفی چند برادر یا چند خواهر باشد، در این صورت مادر با وجود شرایط زیر بیشتر از یک ششم از دارایی متوفی ارث نمی برد:

۱- هرگاه متوفی حداقل دو برادر یا یک برادر با دو خواهر یا چهار خواهر داشته باشد.

۲- پدر آنها در قید حیات باشد.

۳- از ارث ممنوع نباشند، مگر به دلیل قتل.

۴- ابوینی (از یک پدر و مادر و تنی) یا ابی تنها (از یک پدر یا پدری) باشند.

* چنانچه متوفی دارای فرزند باشد، فرض هر یک از پدر و مادر از ماترک متوفی به یک ششم کاهش می یابد.

چنانچه افراد از حقوق خود در تقسیم ارث آگاه نباشند، باید به یک وکیل ارث مراجعه نمایند تا آنها را از حقوق خود در تقسیم ترکه متوفی راهنمایی نماید، از این موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل ارث در تهران را به شما معرفی می کند.

موسسه حقوقی دادآرمان

* اگر متوفی فرزند یا نوه داشته باشد، پدر و مادر متوفی از بردن بیش از یک ثلث محروم می شوند؛ مگر اینکه پدر و مادر متوفی هر دو زنده باشند، با یک دختر که فرض پدر و مادر ثلث ترکه خواهد بود و فرض دختر نصف خواهد بود و در این صورت پس از تقسیم ترکه بین آنها، مقداری از ترکه اضافه خواهد ماند که مابقی بینشان به نسبت فرضشان تقسیم می شود. اگر مادر حاجب داشته باشد که در این صورت مادر از مابقی ترکه ارث نمی برد.

* اگر متوفی فرزند یا نوه داشته باشد و پدر یا مادر متوفی یا هر دو در قید حیات باشند، با چند دختر فرض تمام دخترها دو سوم ترکه خواهد بود که به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود و فرض هر یک از پدر و مادر یک ششم است و مابقی ترکه بین تمام ورثه به نسبت فرض آنها تقسیم می شود؛ مگر اینکه مادر حاجب داشته باشد که در این صورت مادر از باقیمانده ترکه چیزی به ارث نمی برد.

سهم فرزندان از ترکه متوفی چقدر است؟

وکیل ارث در تهران در خصوص تقسیم ترکه متوفی بین فرزندان به ترتیب زیر آنها را راهنمایی و مشاوره می کند:

* اگر پدر و مادر متوفی در قید حیات نباشند و متوفی یک یا چند فرزند داشته باشد، ارث متوفی به ترتیب زیر بین فرزندان تقسیم خواهد شد:

۱- اگر فرزند منحصر به یکی باشد، خواه پسر یا دختر، ترکه بین آنها به طور مساوی تقسیم می شود.

۲- اگر فرزندان متعدد باشند و بعضی پسر و بعضی دختر باشند؛ فرزند پسر دو برابر دختر ارث خواهد برد.

* اگر پدر و مادر متوفی در قید حیات باشند و متوفی هم فرزند دختر و هم فرزند پسر داشته باشد، سهم الارث پدر و مادر یک سوم ترکه خواهد بود و مابقی بین فرزندان دختر و پسر تقسیم می شود، به این ترتیب که فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر ارث می برند.

وکیل آنلاین

سهم اجداد و جدات از ترکه

در صورت مشاوره از یک وکیل ارث در خصوص تقسیم ترکه بین اجداد و جدات وکیل ارث توضیحات زیر را ارائه خواهد کرد: هرگاه ورثه اجداد یا جدات (پدربزرگ و مادربزرگ) باشند، ترکه به ترتیب زیر تقسیم می شود:

۱- اگر پدربزرگ یا مادربزرگ تنها باشد، اعم از جد یا جده پدری یا مادری، تمام ترکه به او تعلق می گیرد.

۲- اگر پدربزرگ و مادربزرگ متعدد باشند، در صورتی که پدری باشند، ذکور (مرد) دو برابر اناث (زن) می برند و اگر همه مادری باشند، ترکه بین آنها به طور مساوی تقسیم می شود.

۳- اگر پدربزرگ و مادربزرگ پدری و مادری با هم باشند، یک سوم ترکه به پدربزرگ و مادربزرگ مادری می رسد و در صورت تعدد اجداد مادری، یک سوم ترکه به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود و دو سوم دیگر به پدربزرگ و مادربزرگ پدری می رسد و در صورت تعدد، سهم ذکور از آن دو سوم، دو برابر سهم اناث خواهد بود.

۴- هرگاه متوفی اجداد و برادر و خواهر با هم داشته باشد، دو سوم ترکه به وراثی می رسد که از طرف پدر قرابت دارند و در تقسیم آن، سهم ذکور دو برابر اناث خواهد بود و یک سوم به وراثی می رسد که از طرف مادر قرابت دارند و بین خود به طور مساوی تقسیم می کنند؛ اما اگر خویش مادری فقط یک برادر یا یک خواهر مادری باشد؛ فقط یک ششم ترکه به او تعلق می گیرد.

توصیه می شود در صورتی که تعدد ورثه در یک طبقه وجود دارد، ورثه برای آگاهی از سهم الارث و نحوه ی تقسیم بین ورثه و دریافت گواهی انحصار وراثت به یک وکیل ارث در تهران مراجعه نمایند.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

سهم الارث فرزندان خواهر و برادر از ارث

چنانچه متوفی خواهر و برادر نداشته نباشد، فرزندان خواهر و مادر به همراه اجداد متوفی نیز ارث می برند. در این صورت با توجه به راهنمایی یک وکیل ارث، ترکه متوفی به ترتیب زیر تقسیم می شود:

ارث فرزندان خواهر و برادر برحسب نسل تقسیم می شود و هر نسل سهم کسی را می برد که به واسطه او به متوفی می رسد؛ یعنی فرزند برادر چه ابوینی (تنی) یا ابی (پدری)، سهم برادر تنی یا پدری تنها و فرزند خواهر و برادر امی (مادری)، سهم خواهر و برادر مادری را می برند.

طبق راهنمایی وکیل ارث ، در تقسیم ترکه بین افراد یک نسل، اگر فرزندان خواهر و برادر ابوینی یا ابی تنها باشند، ذکور دو برابر اناث می برند و اگر از خواهر و برادر امی باشد، به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

سهم عمو و عمه از ترکه

* چنانچه وراث متوفی چند عمو یا چند عمه باشند، ترکه بین آنها به طور مساوی تقسیم می شود.

* هرگاه همه آنها ابوینی یا همه ابی یا همه امی باشند، هرگاه عمو و عمه با هم باشند، در صورتی که همه امی باشند، ترکه را به طور مساوی تقسیم می کنند و در صورتی که همه ابوینی یا ابی باشند، سهم الارث ذکور دو برابر اناث تقسیم خواهد شد.

* در صورتی که عمو و عمه های امی و عمو و عمه های ابوینی یا ابی با هم باشند، عمو یا عمه امی اگر تنها باشد، یک ششم و اگر متعدد باشد یک سوم ترکه به او تعلق می گیرد و یک سوم را بین خودشان به طور مساوی تقسیم می کنند و باقی ترکه به عمو و عمه های ابوینی یا ابی می رسد که در تقسیم ترکه ذکور دو برابر اناث ارث می برند.

سهم الارث دایی و خاله از ترکه

طبق مشاوره و راهنمایی وکیل ارث در تقسیم سهم الارث بین دایی و خاله های متوفی:

* هرگاه ورثه متوفی چند دایی یا چند خاله یا چند دایی و چند خاله با هم باشند، ترکه بین آنها به طور مساوی تقسیم خواهد شد؛ خواه همه ابوینی یا همه ابی و یا همه امی باشند.

* چنانچه ورثه متوفی دایی وخاله ابی یا ابوینی یا دایی و خاله امی باشند، طرف امی اگر یکی باشد، یک ششم و اگر متعدد باشند، یک سوم ترکه را ارث می برند و ارثیه را به طور مساوی بین خودشان تقسیم می کنند و مابقی ترکه سهم دایی و خاله های ابوینی یا ابی است که به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود.

* هرگاه ورثه متوفی یک یا چند نفر عمو یا عمه یا چند نفر دایی و خاله باشد، یک سوم ترکه به دایی و خاله و دو سوم آن به عمو و عمه خواهد رسید.

و نحوه ی تقسیم یک سوم از ترکه بین دایی و خاله به طور مساوی می باشد؛ اما اگر بین دایی و خاله یک نفر امی باشد، یک ششم حصه احوال به او می رسد و اگر چند امی باشند، یک سوم آن حصه به آنها داده می شود و در این صورت به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود.

وکیل ارث در تهران با دانش و آگاهی که از قوانین شرعی و قانونی ارث دارد می تواند در تقسیم سهم الارث ورثه به آنها کمک بسزایی نماید و از بروز اختلاف بین آنها جلوگیری نماید.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

سهم الارث فرزندان عمو و عمه و دایی و خاله از ترکه

چنانچه متوفی عمو، عمه، دایی و خاله نداشته باشد، فرزندان آنها به جای آنها ارث خواهند برد و سهم هر نسل از ترکه سهم کسی خواهد بود که به واسطه او به متوفی متصل می شود.

در صورت فوت هر یک از زوجین که به واسطه ی عقد دائم به زوجیت یکدیگر درآمده باشند، طرف مقابل از زوج یا زوجه متوفی ارث می برد و هر یک از زوجین می تواند پس از فوت همسر خود با مشورت با یک وکیل ارث در تهران از حقوق خود پس از فوت همسرش مطلع شود.

وکیل ارث موسسه حقوقی دادآرمان

سهم الارث زوجین از ترکه

سهم الارث زوج از ترکه زوجه: در صورتی که زوجه متوفی فرزند یا نوه نداشته باشد، شوهر او یک دوم و اگر فرزند یا نوه داشته باشد، یک چهارم ترکه را ارث خواهد برد.

سهم الارث زوجه از ترکه زوج: چنانچه زوج فرزند داشته باشد، یک هشتم و در صورت نداشتن فرزند، یک چهارم ترکه به زوجه تعلق می گیرد و بقیه ترکه ی شوهر در حکم مال شخص بدون وارث است و راجع به دادستان و دادگاه می باشد.

سهم الارث زوجین در طلاق رجعی: طبق گفته ی وکیل ارث، زن و شوهر در طلاق رجعی که مرد در دوران عده طلاق می تواند به همسر خود رجوع کند؛ در صورت فوت هر یک از زوجین در دوران عده طلاق رجعی، طرف مقابل از متوفی ارث می برد.

موانع تحقق ارث

طبق راهنمایی وکیل ارث در تهران، موانع تحقق ارث، به اموری گفته می شود که وجود هر یک از آنها، با وجود شرایط وراثت، که پیش تر به آنها اشاره کردیم، مانع از تحقق ارث می ‌شود و در این صورت وارث از متوفی ارث نخواهد برد که این شرایط عبارتند از:

* کفر: کافر از مسلمان ارث نمی ‌برد؛ ولی مسلمان از کافر ارث خواهد برد. طبق ماده‌ ی ۸۸۱ مکرر قانون مدنی، اگر متوفی مسلمان باشد، هر یک از ورثه ی او که کافر باشد، از او ارث نخواهد برد و اگر متوفی کافر باشد، چنانچه در جمع ورثه‌ ی او، شخص مسلمانی باشد، وارث مسلمان از متوفی کافر ارث می ‌برد.

لعان: اگر مردی با همسرش برای نفی فرزند از خود، ملاعنه (لعان) نماید، زوج و زوجه از یکدیگر و نیز پدر از فرزند مورد لعان و بالعکس، ارث نمی ‌برند.

زنا: زنا زاده از پدر و مادر خود ارث نمی برد و پدر و مادر و نزدیکان آنان نیز از وی ارث نخواهند برد.

قتل: قتل عمد کسی به ناحق، موجب محرومیت قاتل از ارث می شود.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

انحصار وراثت و انواع آن

براساس میزان اموال به جا مانده از متوفی انحصار وراثت به دو دسته تقسیم می شود، که وکیل ارث می تواند برای پیگیری هر کدام از انواع انحصار وراثت، ورثه ی متوفی را راهنمایی و مشاوره نماید.

۱- انحصار وراثت محدود: اگر اموال و دارایی به جامانده از متوفی کمتر از پانصد میلیون ریال باشد؛ انحصار وراثت محدود انجام می شود.

۲- انحصار وراثت نامحدود: اگر دارایی به جا مانده از متوفی بیشتر از پانصد میلیون ریال باشد؛ انحصار وراثت نامحدود انجام می شود.

گواهی انحصار وراثت

ورثه ی متوفی می توانند با مراجعه به یک وکیل ارث، از مراحل و مرجع دریافت گواهی انحصار وراثت مطلع شوند. چرا باید بعد از فوت متوفی گواهی انحصار وراثت بگیریم؟

گواهی انحصار وراثت، گواهی است که به درخواست ورثه، توسط شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی صادر می شود و در آن ورثه متوفی و میزان سهم الارث هر یک مشخص می شود.

وراث متوفی برای هر گونه اقدام حقوقی در ادارات، دفاتر اسناد رسمی و غیره نیازمند گواهی انحصار وراثت هستند؛ از این رو ورثه نمی توانند بدون انحصار وراثت و دریافت گواهی حصر وراثت، ترکه متوفی را انتقال دهند و تقسیم کنند یا در بابت ترکه به ادارات و بانک ها مراجعه نمایند.

وکیل ارث-موسسه حقوقی دادآرمان-

مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت

وراث متوفی می توانند برای دریافت گواهی انحصار وراثت به یک وکیل ارث وکالت دهند تا با طی مراحل قانونی، گواهی انحصار وراثت را طبق مراحل زیر دریافت نماید.

۱- استشهادیه محضری

۲- شناسنامه متوفی و گواهی فوت

۳- عقدنامه یا رونوشت

۴- شناسنامه وراث

۵- وصیت نامه رسمی متوفی در صورت وجود

۶- گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تاکنون اقدامی نکرده اند.

نحوه دریافت گواهی فوت

دریافت گواهی فوت، اولین مرحله صدور گواهی انحصار وراثت است؛ به این ترتیب که طبق قانون پس از فوت افراد، دلیل و تاریخ فوت در سیستم الکترونیکی اداره ثبت احوال کشور ثبت می شود و شناسنامه متوفی باطل می شود و گواهی فوت صادر می شود.

به دلیل اهمیت دریافت گواهی فوت باید اشخاص ذی نفع ظرف مدت ۱۰ روز پس از فوت متوفی به همراه مدارک لازم، وفات متوفی را به ثبت احوال اطلاع دهد. چنانچه مدارک شناسایی متوفی در دسترس نبود باید ظرف مدت ۱۰ روز به ثبت احوال مراجعه کرده و وفات متوفی را اعلام نماید و در اولین فرصت شناسنامه متوفی را جهت ابطال تحویل دهد.

انتشار آگهی انحصار وراثت

با توجه به راهنمایی وکیل ارث، دلیل انتشار آگهی انحصار وراثت این است که آیا متوفی ورثه دیگری دارد یا خیر؟ مراجع قضایی بعد از بررسی مدارک با دریافت هزینه ‌ی انتشار آگهی از وراث، آگهی انحصار وراثت را در روزنامه های کثیرالانتشار می ‌دهند تا در صورت وجود ورثه ی دیگر، وی به دادگاه مراجعه نماید تا ادعای او مبنی بر وارث بودن اثبات شود و نام وی در لیست وراث متوفی قرار گیرد.

اگر پس از گذشت یک ماه از انتشار آگهی، شخصی به عنوان ورثه مراجعه نکند، گواهی انحصار وراثت صادر می ‌شود.

* نکته: چنانچه متوفی در روستا زندگی می کند، آگهی به صورت چاپی در جایی که در دید همه ی اهالی باشد، نصب می ‌شود.

وکیل مهریه - موسسه حقوقی دادآرمان

حضور وراث برای دریافت گواهی انحصار وراثت

برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام یکی از ورثه یا وکیل ارث که ورثه به او وکالت داده اند کافی است و نیازی به اقدام همه ی وراث نمی باشد؛ فقط باید ورثه ای که اقدام به دریافت گواهی می کند در سامانه ثنا ثبت نام کند.

یکی از سوالات در مورد دریافت گواهی انحصار وراث ممکن است مطرح شود، عدم همکاری یکی از وراث برای دریافت گواهی انحصار وراثت است، اگر وراث در انحصار وراثت همکاری نکردند چه باید کرد؟

وکیل ارث در تهران برای پاسخ به این سوال می گوید؛ چنانچه به هر دلیلی یکی از وراث در دسترس نباشد و یا برای دریافت گواهی انحصار وراثت همکاری نکند، در این صورت شورای حل اختلاف به درخواست ذی نفع از اداره ثبت احوال استعلام و گواهی انحصار وراثت را صادر می کند.

صدور المثنی برای گواهی انحصار وراثت

هر یک از ورثه می توانند با مراجعه به شورای حل اختلاف، درخواست کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت را نماید. بهتر است ورثه در خصوص مشکلات و سوالات خود در خصوص انحصار وراثت به یک وکیل ارث مراجعه نمایند تا به مناسب ترین پاسخ خود در جهت رفع مشکل دست یابند.

نکته: چنانچه هر یک از ورثه به مفاد گواهی انحصار وراثت اعتراض داشته باشد می تواند بدون قید مدت به گواهی اعتراض نماید.

اگر در خصوص تقسیم ترکه و یا هر یک از دعاوی مربوط به ارث و میراث نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل ارث با تجربه داری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل ارث در شمال تهران را به شما معرفی می کند.

کلام آخر

وکیل ارث یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به ارث و میراث و امور حسبی فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین ارث و امور حسبی خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی ارث و میراث آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل ارث، بهترین کسی است که می تواند افراد را در خصوص اختلافات ورثه در تقسیم ترکه و عاوی امور حسبی راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره ی حضوری، بهترین وکیل ارث در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل ارث را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل ارث آنلاین بهره مند شوید.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص دعاوی ارث و امور حسبی، موسسه حقوقی دادآرمان شماره تلفن وکیل ارث در تهران را در اختیار شما قرار می دهد، تماس بگیر و کاملترین مشاوره را در این زمینه دریافت کن. 

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان  

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان 

·        وکیل آنلاین 

·        مشاوره حقوقی حضوری 

·        وکیل طلاق 

·        وکیل مهریه 

·        وکیل طلاق توافقی 

·        وکیل ارث 

·        وکیل ملکی 

·        وکیل ملکی آنلاین 

·        امور مهاجرت 

·        انواع جرائم کیفری 

·        وکیل مواد مخدر  

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی 

02122904873    -      02122904874 

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 – 

 

  دعاوی خانواده